X
Sessions participatives POUM
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
S'engega una nova unitat de drons de la Policia Local


Aquesta nova unitat és una de les iniciatives que s'estan impulsant des de la Regidoria de Governació per a garantir la seguretat ciutadana al nostre municipi.

Unitat Drons


La Policia Local de Sant Vicenç de Montalt disposa d'una nova unitat de drons, constituïda per cinc agents formats com a pilots per l'Agència Estatal de Seguretat Aèria. 

Las unitat disposa de dos aparells RPA (sigles en anglès de 'Remotely Piloted Aircraft', -vehicle aeri no tripulat-). Un d'ells s'utilitza per a fer pràctiques de vol, amb la intenció de  continuar formant a la resta de membres del cos policial, fins a disposar d'un  pilot per cada torn de treball, i el segon aparell s'empra durant la vigilància dels servei ordinari, tant diürn com nocturn.

Aquest drons s'utilitzen per tasques de reacció com ara la  col·laboració en investigació de delictes relacionats amb drogues, robatoris o altres fets delictius; per emergències, com assistència i rescat de persones, per incendis i reconstruccions d'accidents, o  bé per tasques preventives com ara l'estudi de les zones amb més accidentalitat.  

El funcionament dels aparells és molt similar al d'un helicòpter i, en aquest sentit, les imatges captades es poden visionar des del centre de comandament per actuar en temps real segons es vagin desenvolupant els esdeveniments.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 05.01.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^