X
Sessions participatives POUM
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Una trentena de persones donen sang i plasma Sant Vicenç



Es calcula que 173 persones necessiten sang cada dia als hospitals catalans. Els motius més freqüents pels quals un/a pacient pot necessitar transfusions són els càncers, les hemorràgies intestinals, els infarts, les fractures o malalties de la sang, com anèmies.

Donació de sang i plasma


Diijous 4 d'abril, Sant Vicenç de Montalt va acollir una nova jornada de donació de sang i plasma destinada a augmentar els baixos índex de sang existents al Banc de Sang i Teixits, ja que calen més d'un miler donacions diàries a tot Catalunya per fer front a les necessitats dels pacientses. 

La jornada, tot i haver-se dut a terme en un dia laborable,  va tenir una bona acollida per part de la ciutadania. Un total de 38 persones es van apropar al Centre Cívic El Gorg per fer una donació, de les quals 28 van donar sang, 9 plasma, i 1 persona va fer l'oferiment però, en aquell moment, no va poder realitzar la donació. També es van registrar 3 persones com a nous donants. 

Des del Banc de Sang i Teixits, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i l’Associació de Donants de Sang del Maresme es vol felicitar i agrair a totes les persones la participació i col·laboració en la jornada.

 

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 05.04.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^