X
Sessions participatives POUM
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç ja disposa d'un Pla d'Absentisme Escolar

L’absentisme escolar és un problema educatiu i també social. Evidencia les desigualtats socioeconòmiques i culturals de la nostra societat, a la vegada que reflecteix les situacions de desafecció i de conflicte que viuen alguns adolescents en una institució escolar.

En aquest escenari, el fenomen de l’absentisme escolar ha esdevingut per al govern municipal una prioritat política i educativa per millorar de forma integral l’escolarització i avançar cap a un model d’escola inclusiva. I, partint d’aquesta premissa, el passat 8 de setembre la Junta de Govern Local va aprovar un protocol d’actuació en matèria d’absentisme escolar, dissenyat pel Consell Comarcal del Maresme, a través dels educadors socials de la comarca.

Aquest document pretén ser una eina per abordar el fenomen de l’absentisme escolar tant per als professionals dels centres educatius com per a la resta de serveis implicats en la seva resolució: famílies, serveis bàsics d’atenció social, equips d’atenció sociopedagògica, Policia Local...

La finalitat d’aquest document és desenvolupar un marc de referència a partir del qual s’han de desplegar les actuacions a realitzar pels professionals implicats. Així mateix, estableix les estructures bàsiques de coordinació a fi de garantir la permanència i la continuïtat amb èxit de tot l’alumnat en els centres educatius, especialment de l’alumnat que pertany als col·lectius socioculturalment més febles.

L’objectiu final d’aquest protocol és aconseguir la plena escolarització de tots els infants d’entre 6 i 16 anys del municipi.

 

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 30.09.2011
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^