X
Sessions participatives POUM
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Puja moderada de les ordenances fiscals per al 2012

DinersL'Impost de Béns Immobles (IBI), l'Impost sobre Activitats Econòmiques, la taxa d'escombraries, així com la resta de taxes, impostos i preus públics per a l'any 2012 s'hi aplicarà la revisió prevista de l'IPC que se situa en el 3,1%. El plenari de l'Ajuntament va aprovar el passat 27 d'octubre aquestes mesures, amb els vots favorables del govern, format per CiU i PSC, i del PP, l'abstenció de 9 SV i el vot en contra d´ERC-Entesa.

Després de dos anys consecutius, en els quals, malgrat el difícil context econòmic, el govern municipal havia optat per congelar la major part dels impostos i taxes amb l'objectiu de no agreujar les  dificultats econòmiques que estaven travessant moltes famílies, enguany s'ha vist obligat a contemplar una puja moderada de les ordenances fiscals per al 2012. La davallada dels ingressos que pateixen tots els Ajuntaments els obliga a prendre decisions per a poder, com a mínim, mantenir els serveis bàsics i els de caràcter social. El de Sant Vicenç no n'és l'excepció i a més d'una important retallada de les despeses que es plasmarà en el projecte de pressupost per l'any 2012,  el govern també ha hagut d'incrementar alguns ingressos per a compensar una part dels que van a la baixa.

Només amb la disminució dels ingressos que provenen del Fons de Cooperació de l'Estat i d'altres administracions supramunicipals ja es fa evident la magnitud de la davallada. Per aquests motius, les noves ordenances són el primer pas per a l'aprovació del pressupost 2012 i l'implantació d'altres mesures necessàries d'estalvi i d'austeritat, que l'Ajuntament està adoptant per aconseguir major eficiència en la gestió tot optimitzant el recursos, per tal de poder prestar a la ciutadania el màxim de serveis sense minvar-ne la qualitat.

El regidor de Gestió Econòmica, Lluís Bisbal, va ser l'encarregat de presentar les línies generals de la proposta d'ordenances fiscals per a l'any vinent. Bisbal va defensar que el criteri ha estat contenir l'increment de la pressió fiscal als ciutadans en situacions econòmicament complicades com l'actual, que es preveu continuï durant el 2012. També va destacar la necessitat de continuar amb la línia de millora de la gestió dels recursos, optimitzar els mitjans amb els que compte l'Ajuntament i buscar subvencions per part d'altres administracions.

Pel que fa a la incidència en els rebuts de l'IBI de la revisió cadastral efectuada l'any 2009, per tal de reduir l'impacte de la revisió, l'equip de govern ha tornat a rebaixar la base impositiva de l'IBI del 0,770 al 0,694. D'aquesta manera s'ha aconseguit que l'increment mitjà de l'IBI se situï en el 3,1%, la qual cosa suposa que l'increment mitjà per rebut serà de 16,79 euros, tot i que un total de 955 rebuts registraran una baixada en el seu import. En conjunt, es preveu un increment en la recaptació de l'IBI de 76.000 euros.

També hi ha novetats pel que fa a les zones blaves i verdes d'estacionament de vehicles, ja que en virtut al Conveni de col·laboració subscrit amb Caldes en aquest àmbit, s'han equiparat els criteris d'obtenció de distintius, així doncs desapareixen les zones verdes i haurà la possibilitat d'adquirir distintius, si bé cal tenir present que totes les persones que paguen l'Impost de Circulació a Sant Vicenç continuaran exempts de pagament.

En quant a les bonificacions, tant els impostos com les taxes tenen reduccions o bonificacions si es donen determinades situacions, com quan es tracta de persones jubilades, famílies nombroses o famílies amb pocs recursos econòmics. Com  a novetats destacar, d'una banda, l'aplicació de bonificacions per a l'aprofitament de les aigües pluvials, i d'una altra banda, l'entrada en funcionaments dels descomptes per l'ús de les deixalleries mancomunades (fixa i mòbil), un cop implementada la Tarja d'Usuari de les deixalleries de Les 3 Viles.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 01.01.2012
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^