X
Sessions participatives POUM
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Pressupost 2012: realisme, rigor i empenta per superar la crisi

DinersEl Ple de l'Ajuntament va aprovar el 16 de febrer el Pressupost General que haurà de regir per l'exercici del 2012 amb els vots favorables de l'equip de govern (CiU i PSC) i del PP i els contraris de 9 SV i Esquera-Entesa. Es tracta d'un pressupost de 7.489.947,31 euros. Aquesta xifra suposa un decrement d'un 1,68% respecte al pressupost de l´any 2011 i del 16,5% respecte al de l'any 2007.

Durant el Ple, el regidor de Gestió Econòmica, Lluís Bisbal, va explicar detalladament tots els punts del pressupost que, segons va dir “són uns comptes molt treballats i acurats, marcats  pel rigor, l´austeritat i la contenció de la despesa no prioritària”. Bisbal va assenyalar que l'objectiu de l'equip de govern és “continuar en la línia de la reducció de la despesa, intentant no carregar la pressió fiscal cap al ciutadà i sense que això repercuteixi negativament en la quantitat ni la qualitat dels serveis que presta l´Ajuntament”. També va voler destacar que “les partides relacionades amb serveis assistencials continuen augmentant tot i comptar amb menys recursos”. En aquest sentit, paga la pena destacar que en els darrers 5 anys, les partides destinades a atenció social han experimentat un increment de més del 190%, passant dels 15.500€ pressupostats l'exercici 2007 als 45.000€ contemplats en el pressupost 2012.

El pressupost per a l'exercici 2012 respon a la difícil situació econòmica actual, amb menys ingressos propis i amb un escenari d´incertesa per part de la resta d'administracions pel que fa als seus pressupostos. Tot i així, els grups de govern (CiU i PSC) han volgut tenir en compte en aquests comptes que les necessitats del poble han anat augmentant, però que hi ha despeses que són prescindibles. Així, gràcies a que l'Ajuntament gaudeix d'una bona salut financera i econòmica, tot i que caldrà fer esforços de contenció, s'ha cregut oportú atendre en primer lloc a les persones amb més dificultats, mantenir els serveis municipals imprescindibles, com la seguretat, la neteja i l'educació, prioritzar l'estímul de l'activitat econòmica i la creació de llocs de treball i aplicar el rigor i l'estabilitat en la despesa.

Comparativa pressupost 2007-2012

Enguany, l'Ajuntament de Sant Vicenç comptarà amb 7.489.947,31 euros, dels quals 759.426,02 euros es destinaran a inversions, la qual cosa suposa un  decrement d'un 19,61% respecte al pressupost del 2011. Les principals inversions previstes són la remodelació de la planta baixa Ajuntament (199.942 euros), remodelació dels vestuaris del Camp Municipal de Futbol (133.029 euros), urbanització del carrer de Baix (54.306 euros), i renovació de quadres d'enllumenat públic (45.500 euros). Destacar que només es faran actuacions mitjançant l'atorgament de subvencions, per la qual cosa aquest exercici tampoc s'ha previst la contractació de cap operació de crèdit.

Pel que fa a les despeses, l'Ajuntament reduirà en un 0,73% les despeses referents al capítol de personal, però alhora augmentarà la partida de béns corrents i serveis en 77.406 euros. D'aquests, 40.000 es destinaran a la conservació de vies públiques, 18.000 a la implantació d´actuacions en matèria d´estalvi energètic i 28.500 a la millora de la senyalització viària i el control del trànsit. Tanmateix, en aquest capítol hi ha partides que redueixen el seu import, com ara la recollida d´andròmines, el transport urbà o la neteja dels immobles municipals. Aquestes reduccions han estat possibles gràcies a una política de revisió de contractes a la baixa, sense minvar la qualitat dels serveis, en definitiva, són el resultat d'una gestió eficient i acurada dels diners públics.

Pel que fa al capítol d'ingressos, es veurà incrementat en un 6,35% l'impost sobre béns immobles, en virtut del Decret del Govern de l'Estat, de mesures urgents en matèria pressupostària, tributària i financera per la correcció del dèficit públic, que ha obligat a l'Ajuntament a modificar el tipus de gravamen de l'IBI dels 50% dels béns immobles residencials amb superior valorar cadastral i els béns no residencials.

En quant a les transferències corrents, es preveu un decrement del 10,14%. Així, l'Ajuntament deixarà de rebre 35.000 euros corresponents a la participació en els Tributs de l´Estat, 41.000 euros provinents de la participació en els tributs de la comunitat autònoma, i 49.000 euros en concepte de subvenció pel finançament de l´Escola Bressol Municipal. Enguany, també es preveu un decrement en la subvenció pel finançament de l´Escola Municipal de Música.
 

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 17.02.2012
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^