X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
La matinada del diumenge s'endarrereix una hora el rellotge

RellotgeLa matinada del proper diumenge, 28 d'octubre, el rellotge s’endarerirà una hora a les tres del matí, que passaran a ser les dues. Aquest canvi, que posa fi al període de set mesos d'horari d'estiu per al 2012, és una mesura d'estalvi i eficiència energètica que ha permès estalviar un total de 31 milions d'euros a Catalunya.

A l'hivern, s'endarrereix l'hora perquè mantenir l'horari d'estiu no comporta cap estalvi -les hores de llum natural no compensarien el consum addicional d'energia necessari per il·luminar una hora més de foscor als matins- i perquè la major part dels ciutadans prefereix que al matí hi hagi llum natural, ja que és quan es produeixen la majoria de desplaçaments.

La diferenciació entre l’horari d’estiu i el d’hivern, que es posa en pràctica a una vuitantena de països de tot el món, es va iniciar l’any 1974 com a mesura d’estalvi davant de l’encariment del petroli i, per tant, de l’energia. Des de l’any 1980, la Comissió Europea es responsabilitza d’harmonitzar els canvis horaris a Europa. La Comissió Europea actualitza i renova aquesta norma, si s’escau, cada cinc anys.

 

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 26.10.2012
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^