X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Les càmeres de videovigilància, una inversió que dóna fruïts
En els darrers mesos els actes delictius han disminuït un 30 %

A la fotografia que encapçala aquesta notícis es pot veure el material i objectes intervinguts durant l’actuació efectuada per la Policia Local, frustrant un robatori en un habitatge del Ps. Marquès de Casa Riera, amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra i de les policies locals de Sant Andreu de Llavaneres i Caldes d’Estrac.

Detenció policialLa posada en marxa del circuït de càmeres de videovigilància, que tenia l’objectiu d’aconseguir un efecte dissuasori i ajudar a reduir els delictes i actes incívics al carrer, ha començat a donar bons resultats, ja que en els darrers mesos es percep una major sensació de seguretat entre els ciutadans i el nombre de delictes ha disminuït en un 30%.

El sistema de videovigilància, centralitzat en una sala de control a la seu de la Policia Local, grava durant les 24 hores del dia, la qual cosa ha permès que ens els darrers mesos s’hagin pogut resoldre amb èxit diversos fets delictius.

Càmeres de videovigilànciaAixí, gràcies a les imatges gravades, els agents van poder detenir els presumptes autors de dos robatoris amb estrebada, que van tenir lloc el passat 30 de juliol al c/ Mediterrani i a l’Av. Verge de Montserrat. En aquest cas, la col·laboració de les víctimes va resultar fonamental per obtenir informació relativa a l’aspecte físic dels presumptes assaltants i el vehicle i el lloc per on havien fugit.

Les càmeres també van resultar claus a l’hora d’identificar el vehicle que van fer servir els presumptes autors d’un robatori “silenciós” que va tenir lloc al c/ Bignònies el passat 18 d’agost. Les investigacions de la Policia Local van concloure que el vehicle en qüestió havia estat sostret uns dies abans en una altra població, la qual cosa ha permès relacionar aquest fet delictiu amb una altra investigació, ja iniciada per un altre cos policial.

Càmeres de videovigilànciaAls bons resultats obtinguts aquest estiu per la Policia Local, gràcies a la càmeres de videovigilància, cal sumar-hi dues exitoses actuacions: la detenció “in fraganti”, la matinada del passat 11 de setembre, dels 3 presumptes autors d’un robatori en un habitatge del Ps. Marquès de Casa Riera, i la localització d’un conat d’incendi a la zona boscosa de les Bilbenyes, que gràcies a la ràpida i eficaç intervenció de la patrulla policial només va arribar a cremar una superfície de 30 m2 , tot i que va requerir la intervenció de dues dotacions de bombers, una dotació de l’ADF.

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt preveu ampliar el circuït de videovigilància, format actualment per 10 càmeres, amb la instal·lació de nous aparells de gravació al magatzem de la Brigada Municipal de Serveis i al parc dels Germans Gabrielistes.

 

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 01.10.2012
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^