X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Després de gairebé dos anys de negociacions, l'Ajuntament de Caldes desestima i obvia totes les propostes de col·laboració plantejades per l'Ajuntament de Sant Vicenç i no vol signar la renovació del conveni de col·laboració en matèria de zones blaves

Zones blavesDe res han servit les reunions mantingudes ni les propostes plantejades. I és que dues parts no poden arribar a un acord si una no vol. I això és el que ha fet l’alcalde de Caldes, Joaquim Arnó.

Fins el dia d’avui, el consistori santvicentí, fugint qualsevol tipus de confrontació, no ha contestat públicament cap de les notícies publicades pel consistori caldenc, que afecten als dos municipis. Però aquesta vegada, la cosa ha anat massa lluny. Són ja moltes les notícies publicades per l’Ajuntament de Caldes, que obvien la veritat i tergiversen la realitat dels fets.

Això doncs, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt vol fer els següents aclariments i puntualitzacions:

Bus Urbà

La gestió del servei de Bus Urbà, abans de la signatura del conveni entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Autoritat del Transport Metropolità, els dos ajuntaments implicats, i l’Empresa Casas, corresponia a Sant Vicenç de Montalt que figurava com a titular del servei.

Davant l’impagament reiterat d’aquest servei per part de l’Ajuntament de Caldes, malgrat disposar d’avantatges socials com són els carnets gratuïts, és el consistori santvicentí qui demana al Departament de Territori i Sostenibilitat que intervingui. Es plantegen dos escenaris: la signatura d’un nou conveni en el que cada poble gestioni el seu recorregut i es faci càrrec del pagament del servei a l’empresa concessionària, com finalment s’ha fet, o que Sant Vicenç continuï donant servei als seus veïns com a únic titular del servei de Bus Urbà. Davant aquesta segona opció, la resposta de l’alcalde Arnó és l’amenaça que no autoritzarà que el bus arribi fins a l’estació de tren de Caldes. Bon exemple de bon veïnatge.

Zones blaves

L’agost del 2012 va quedar sense efecte el conveni de col·laboració entre els dos municipis en matèria de zones blaves, que es va signar l’any 2008 amb una vigència de 4 anys. Prèviament, al març del 2012, l’Ajuntament de Sant Vicenç demana al de Caldes la redacció d’un nou acord més just i igualitari, atès que segons el conveni vigent fins al moment, els ciutadans de Caldes podien aparcar els seus vehicles de manera gratuïta a 12 zones diferents de Sant Vicenç més en totes aquelles zones blaves que s’anessin creant, mentre que a canvi els ciutadans de Sant Vicenç només podien aparcar en una zona de Caldes.

És buscant aquesta paritat en el tracte, que el consistori santvicentí proposa una addenda al conveni més justa i equitativa, addenda que és aprovada per les respectives juntes de govern. Però, curiosament, Caldes aprova un text que no és el que s’acorda per les dues parts i que perjudica els interessos dels ciutadans i ciutadanes de Sant Vicenç.

Malgrat aquesta mala pràctica i la manca de compromís per part de l’Alcalde Arnó, Sant Vicenç continua plantejant propostes amb l’objectiu d’arribar a acords. En aquest sentit, s’ofereixen a l'Ajuntament de Caldes 3 possibilitats o vies d'acord:

  • Tots x tots: els ciutadans de Sant Vicenç podran aparcar a totes les zones blaves de Caldes i els de Caldes podran aparcar a totes les zones blaves de Sant Vicenç, quedant exclosos els respectius passeigs marítims.
  • Plaça x plaça: cada municipi proposa un número de places determinat per a ser compartides -igual número en ambdós municipis-.
  • Sector x sector: cada municipi proposa un o varis sectors del seu terme per a ser compartits.

La resposta del consistori caldenc a les diferents i reiterades propostes de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt és de manera unilateral i sense consens, comunicar als veïns de Sant Vicenç que aparquen els seus vehicles a la zona del carrer dels Eucaliptus, que a partir del dia 1 de novembre no podran aparcar de manera gratuïta.

Tamateix, no és cert que l’Ajuntament de Sant Vicenç no permeti als veïns de Caldes que aparquin a les zones especificades a l’addenda des del dia 15 de novembre. El termini que s’ha fixat el consistori santvicentí és el dia 1 de desembre i, durant un termini de 10 dies a partir d’aquesta data, s’avisarà a tots els vehicles amb distintiu de Caldes que el conveni de col·laboració ja no té vigència, a fi i efecte que puguin evitar esser sancionats.

El consistori santvicentí lamenta haver de prendre aquestes decisions, però el que no es pot permetre ni tolerar és que els santvicentins i les santvicentines es vegin perjudicats pels incompliments reiterats d’un alcalde que, per més que ho intenti, no aconseguirà que la seva mala praxis comporti una situació de mal veïnatge entre els dos poble. Episodi que, malauradament, ja vam viure anys enrere i que no podem permetre que tornin a succeir.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 19.11.2013
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^