X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Una exposició al Casal de Cultura recorda la figura de Caterina Albert


Dimecres 8 de març, en el marc dels actes programats amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la Biblioteca Municipal La Muntala ha organitzat un altra activitat al voltant de la figura de Caterina Albert. Es tracta d'una lectura dramatitzada de La Infanticida, a càrrec d'Albert Estengre, Mercè Boher i Bru Ferri.L'acte tindrà lloc a les 6 de la tarda al Casal de Cultura i l'entrada és lliure.


Sant Vicenç Dona

Exposició Caterina AlbertFins al 19 de març es pot visitar al Casal de Cultura l’exposició Caterina Albert/Víctor Català Itinerari vital, intel·lectual i literari. La mostra, organitzada per la Biblioteca Municipal La Muntala, s’emmarca en els actes programats amb motiu del Dia Internacional de la Dona i es podrà visitar els dissabtes i diumenges, de 10 a 13.30h i de 18 a 20h.

Produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, l’exposició recorre la vida i obra de Caterina Albert (L’Escala, 1869-1966), poetessa, narradora, novel·lista i autora teatral.

Més coneguda com a Victor Català, pseudònim amb el que signava les seves obres per poder superar la moral de l’època, va convertir-se en una de les veus representatives del Modernisme. Tot i els impediments amb els quals es va haver d’enfrontar pel fet de ser dona, Caterina Albert va obtenir el reconeixement de la intel·lectualitat del moment i el 1905 es va consagrar com escriptora amb la publicació de la novel·la Solitud.

L’exposició fa un recorregut per la vida i obra de l'artista, des de les influències familiars i els primers passos com a escriptora, fins als darrers homenatges que se li van retre en vida, amb ella enllitada, passant per la gènesi de les seves principals obres i la repercussió que van tenir en el món literari o la reivindicació de la seva figura en la postguerra.

En aquest ENLLAÇ trobareu un document elaborat pel personal de la biblioteca que ens explica què hi ha al darrere dels canvis de nom de Caterina Albert.


Exposició Caterina Albert     Exposició Caterina Albert


Exposició Caterina Albert     Exposició Caterina Albert

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 28.02.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^