X
Crida voluntaris Festa Halloweeen
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament i Interior signen el conveni de la xarxa ResCat en matèria d'emergències i seguretat

A l´acte, amb motiu de la signatura dels convenis RESCAT i SIPCAT entre l´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i el departament d´Interior de la Generalitat de Catalunya, han assistit  l´Hble. Sr. Felip Puig, conseller d´Interior del Govern; Miquel Àngel Martínez i Camarasa, alcalde de Sant Vicenç de Montalt; Sr. Joan Carles de la Monja, sotsdirector general de Coordinació de la Policia de Catalunya; una representació del consistori santvicentí, formada pels regidors i regidores Amadeu Clofent, Lluís Bisbal, Enric Miralles, Gemma Duran, M. Lluïsa Grimal i Jaume Arcos; l´inspector Josep M. Cavallé, cap de l´ABP de Mataró; Joaquim Buch, cap de la Policia Local;  Josep Bellonch, sotscap de la Policia Local ; i Francesc Ortiz, secretari de la corporació.

Visita Felip Puig  Visita Felip Puig


El departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt han signat dos convenis per a l´adhesió a la Xarxa RESCAT de radiocomunicacions d´emergències i seguretat a Catalunya i al programari SIPCAT. L´alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i el conseller d´Interior, Felip Puig, han signat ambdós convenis avui, 15 de juliol, després d´aprovar-se´n l´adhesió per la Junta de Govern Local. Amb la signatura d´aquests convenis, el bon enteniment i la bona coordinació i col·laboració entre el cos policial local i els Mossos d´Esquadra fa un nou pas endavant.

Visita Felip Puig  Visita Felip Puig


Un dels convenis, el SIPCAT, ha de permetre participar de la cessió d´ús del programari de gestió i suport als processos de les policies locals. En aquest cas, el departament d´Interior ha desenvolupat un projecte dirigit a dotar les policies locals d´arreu de Catalunya d´un sistema d´informació i gestió dels serveis propis homogeni que doni suport als processos policials, que n´optimitzi la utilització dels recursos i que faciliti la coordinació i l´intercanvi d´informació amb altres cossos. Aquest programari també permet la connexió al sistema de la xarxa d´emergències RESCAT, amb el 112 i la gestió de la planificació de la seguretat local amb la incorporació de les eines dels sistemes d´informació geogràfics.

Visita Felip Puig  Visita Felip Puig


El programari SIPCAT serà un important eina de gestió que  permetrà la Policia Local de Sant Vicenç millorar el seguiment i l´avaluació de les seves actuacions i facilitarà, encara més, la planificació de la prevenció.

L´altre conveni permet l´adhesió de l´Ajuntament a la xarxa RESCAT de radiocomunicacions d´emergències i seguretat de Catalunya. Aquí, el departament d´Interior ha creat, mitjançant el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya, la xarxa RESCAT, amb l´objectiu de respondre a les necessitats del diversos cossos de seguretat i emergències, permetent la comunicació entre usuaris i facilitant tant la tasca de cada cos o col·lectiu, tant per separat com en casos d´actuació conjunta, i la coordinació entre els col·lectius en actuacions d´emergència o seguretat.

Visita Felip Puig    Visita Felip Puig


L´accés a la xarxa RESCAT facilita l´ús de tecnologia punta en les comunicacions i permet la comunicació entre els diferents operadors del sistema en cas de emergències i operatius específics compartint canals de comunicació. Al mateix temps, suposa a un menor cost de manteniment i una major rendibilitat en l´ús, ja que es concentren totes les inversions, la gestió i el manteniment en una sola xarxa.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 15.07.2011
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^